автор: Петя Владимирова ДневникСнимка: БулфотоЛаконичната информация, че петима от обвиняемите във връзка

...
автор: Петя Владимирова ДневникСнимка: БулфотоЛаконичната информация, че петима от обвиняемите във връзка
Коментари Харесай

Днвевник: Според защитата прокуратурата е объркала кой е отговорният зам.-министър за нарушенията с боклука

автор:  Петя Владимирова  " Дневник "

Снимка: Булфото

Лаконичната информация, че петима от обвинените по отношение на вноса на боклуци остават под стража и един под домакински арест, надалеч не изчерпва наличието на петчасовото съвещание на Специализирания углавен съд. Когато в 1 ч. след среднощ на 1 юни съдията Ангелина Гергинска разгласи ограниченията за неотклонение, въпросите по отношение на акцията и обвиняванията се удвоиха, вместо да се изяснят.

Зам.-министърът на околната среда и водите (МОСВ) Красимир Живков, някогашният началник на Регионалната ревизия на Министерство на околната среда и водите в Плевен Габриел Савов, предприемачът и притежател с брат си на завода за батерии " Монбат " Атанас Бобоков, предприемачите Николай Миховски и Айгюл Еминов остават в ареста. А под домакински арест - някогашният чиновник (директор) на компания на Бобокови Васил Богданов, който е свидетелствал по обвиняванията.

А обвиняването за всички е за ОПГ - проведена незаконна група, по член 321, алинея 3 (с присъединяване на длъжностни лица), без на този стадий да са конкретизирани действията на всеки обвинен. За Богданов има и обвиняване за укриване на налози, а за Емин - и за обработка на боклуци отвън открития ред. Според прокуратурата ОПГ като " стабилно съдружие " е работила от неустановена дата през последните към 5 години до 28 май т.г.

Съдия Гергинска: Обвинението е годно " на пръв взор "

Πoвдигнaтoтo oбвинeниe зa opгaнизиpaнa пpecтъпнa гpyпa въпpeĸи извecтна нeяcнoтa е гoднo дa aнгaжиpa нaĸaзaтeлнa oтгoвopнocт за тeжĸo пpecтъплeниe, стимулира се арбитър Гергинска. Πpи пpeцeнĸaтa нa oбocнoвaнoтo пpeдпoлoжeниe в тoвa пpoизвoдcтвo " дoĸaзaтeлcтвeнaтa мaca тpябвa дa e тaĸaвa, чe дa мoжe cъдът нa пpъв пoглeд дa пpeцeни cъпpичacтнocт нa oбвиняeмитe, ĸaтo нa cлeдвaщ eтaп мoжe тeзaтa дa ce paзĸoлебае или пoтвъpди ". Така съдията изясни за какво на този стадий може да бъде взета най-тежката мярка, за която пледираха прокурорите, макар че не одобри, че обвинените може да се укрият. Обвинението твърдеше за Атанас Бобоков, че има заплаха да се укрие, защото " разполагал с финансов запас ", само че съдията не одобри този аргумент. Прие, че обвинените могат да извършат ново закононарушение.

От пледоариите на тримата прокурори и на четиримата юристи, които детайлно са изложени в репортажа на уеб страницата defakto.bg, изплуваха недоизяснени изказвания и даже несъгласия, които слагат въпроси.

Какво се разбра

- Че Красимир Живков е зам.-министър, отговарящ за ръководството на отпадъците от март т.г. Това уточни юрист Силвия Найденова, а изказванието й е писмено проверимо. И че до тогава зам.-министър е бил Николай Кънчев от квотата на Вътрешна македонска революционна организация.

Πpoĸypaтypaтa e в дълбoĸa гpeшĸa зa зaм.-миниcтъpa нa oĸoлнaтa cpeдa и вoдитe, чийтo pecop ca били paзpeшитeлнитe и дeйнocтитe, cвъpзaни c yпpaвлeниeтo нa oтпaдъцитe, oбяви юрист Найденова пpeд cпeциaлизиpaния cъд. И уточни, че за ресора за отпадъците e oтгoвapял дpyг зaм.миниcтъp в MOCB - Hиĸoлaй Kънчeв, и eдвa oт мapт тaзи гoдинa тoй e пpexвъpлeн нa Живĸoв.

Напразно репортерите чакаха прокурорите в правосъдната зала да опровергаят или да се спрат на това изказване, защото то е основно за присъединяване на Живков в ОПГ от " към 5 години насам ", доколкото друго обвиняване не му е повдигнато до този миг. Нито един от прокурорите не сподели нищо по този въпрос пред съда, нито отвън правосъдната зала. Но по-важното бе, че съдията също не го разяснява. А сутринта в понеделник в изявление по Българска национална телевизия аблюдаващият прокурор Ангел Кънев също не сподели и дума за това разминаване. Но и не беше питан.

- Че свидетелските показания на чиновници на ДАНС се отнасят за интервала, през който на поста не е бил Красимир Живков. И този въпрос не беше коментиран от обвиняването.

Цялата публикация четете тук.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР